Cervesa Arte(sana)
Les cerveses de la Factoria Ebrewine estan elaborades, només, amb el 95% de l'aigua del Parc Natural Els Ports. flor de llúpol, malta i llevats.
AIGUA
L'aigua és un elemnet que no s'acostuma a donar la importància que es mereix en la elaboració de la cervesa però és l'ingredient fundamental.
En el nostre cas, tenim la sort que prové del aqüífer del riu Estrets sent una aigua molt versàtil per poder elaborar diferents estils sense necessitat de modificar el seu ph.
MALTA
La cerveseria es troba en una finca rural on estem treballant per obtenir malta pròpia d'un camp d'ordi.
L'ordi és el cereal més comú en l'eleboració de la cervesa artesana, que un cop maltejat es procedeix a la seva fermentació.
Maltejar l'ordi no és un procés fàcil però ens fa molta il·lusió produir-la nosaltres mateixos.
LLÚPOL
La flor de llúpol ha tingut sempre molts usos medicinals al llarg dels anys.
El llúpol en la elaboració de cervesa és, bàsicament, un conservant natural que aporta aromes, sabor i amargor a la cervesa per combatre la dulçor del cereal
LLEVAT
És la substància viva de la cervesa. Els llevats són microorganismes que transformen el sucre en alcohol. i gas carbònic durant la fermentació.
Voleu saber un secret? Els caps de setmana fornegem pa casolà amb els llevats de la cervesa. Brutal!



